8e plek EK Junioren 2012
5e WK U23 Teams
11e plek EK U23 2017
Goud EK U23 2017
Brons Nederlands Kampioenschap

KANOSLALOM

Kanoslalom is de ultieme uitdaging voor sporters om hun snelheid, lenigheid, techniek, kracht en uiteraard moed te testen. Het is een echte adrenaline sport waarbij je goed geconcentreerd moet blijven en het water moet kunnen ‘lezen.’ Bij de wedstrijd gaat het erom dat de sporter een van te voren aangegeven parcours op wildwater zo snel mogelijk af legt. Er wordt door ongeveer twintig poortjes gevaren die bestaan uit twee palen, verschillend van rood tot groen. Door de groene paaltjes moet stroomafwaarts gevaren worden en door de rode poortjes moet stroomopwaarts gevaren worden. Wanneer je een fout maakt worden er strafsecondes bij je eindtijd opgeteld. Voor het aanraken van een paal met je lichaam, boot of peddel krijg je 2 strafsecondes en voor het missen van een poortje krijg je 50 strafsecondes.

Een wedstrijd bestaat uit een kwalificatiewedstrijd van twee runs. De snelste tijd wordt dan op de ranking geteld. Hierna gaat er een selectie door naar de halve finale die maar bestaat uit één run. De laatste tien sporters gaan door naar de finale waar ze ook maar één run varen.

Categoriën

Er zijn vijf verschillende disciplines waar in gevaren wordt. Je hebt K1 dames, K1 heren, C1 dames, C1 heren en C2 heren. De ’K’ staat voor kayak, en dat houdt in dat je een peddel hebt met twee bladen en je zit in een stoeltje. De ‘C’ staat voor canoe, kano in het Nederlands. Hierbij heb je een steekpeddel, een peddel met maar één blad, en je zit op je knieën in de boot. Bij C2 zit je dan nog eens met twee personen achter elkaar in de boot.

Op deze Engelse website kun je een meer uitgebreide uitleg vinden.