8e plek EK Junioren 2012
5e WK U23 Teams
11e plek EK U23 2017
Goud EK U23 2017
Brons Nederlands Kampioenschap

Blog

Zo, het wedstrijdseizoen van 2015 is weer voorbij. Tijd voor een analyse, evaluatie, nieuwe planning en een tijdje rust. Zondagavond ben ik in Augsburg aangekomen, en tot nu toe heb ik genoten van de rust. Ik heb gewerkt, geleerd, het huis op orde gebracht en welgeteld één keer getraind, een hardloopsessie.  De komende drie weken ben ik in Nederland voor onder andere toetsen en de Nederlandse Kampioenschappen. Een goed moment om tot rust te komen en over het afgelopen jaar na te denken.

Het was een leuk seizoen, een stuk beter dan 2014. Ik ben ontzettend veel gegroeid op het mentale gebied. In 2014 heeft iedere teleurstelling na een slechte wedstrijd me ontzettend hard getroffen. Dit heeft zich zo opgestapeld dat het per wedstrijd erger werd totdat ik na het seizoen barstte en de moed bijna had opgegeven. Ik ben toen naar Nederland gegaan, en daar werd me weer duidelijk waar ik het voor doe en wat ik wil bereiken. Ik ben heel dankbaar voor dit moment, mijn instelling tijdens de wedstrijden van dit seizoen was namelijk compleet anders. Ik had een aantal goede wedstrijden, zoals bijvoorbeeld de worldcup in Praag waar ik de halve finale haalde met mijn eerste run. Maar na het behalen van slechte resultaten, zoals tijdens de worldcup in Litovsky Mikulas, kon ik daar veel beter mee omgaan. Natuurlijk voelde ik me rot als ik over de finish kwam en mijn resultaat zag, maar het leven gaat door en ik krijg nog genoeg kansen om me te bewijzen.

Dit jaar is het niet gelukt, de Olympische startplek voor Nederland te behalen. Tijdens het WK vorige week was Nederland net te langzaam voor een eindresultaat bij de 15 snelste landen. Maar het is nog niet voorbij. Volgend jaar op het EK is er nog één plek over, en deze Olympische ticket laat ik niet aan me voorbij gaan. Nog 7,5 maanden tot deze wedstrijd begint, heel veel tijd dus om mezelf op verschillende punten te verbeteren. Kracht, conditie en concentratie. In Augsburg zal ik hier veel aan gaan werken. Misschien dat ik nog een paar keer naar Praag en Pau ga deze winter, maar dat hangt geheel van het budget af. Een warmtestage in Dubai of Australië zit er niet in voor mij, maar laten we hopen dat ik deze volgend jaar in Rio de Janeiro kan inhalen!

Bij deze wil ik graag mijn sponsoren ISProjects, CEP, 2atwork, Kanoshop, SportMax en pappie en mammie heel erg bedanken. Zonder jullie zou het afgelopen jaar nooit zo goed zijn geweest en zou ik nooit zo dicht bij een Olympische ticket zijn als dat ik nu ben. Jullie zijn top!