8e plek EK Junioren 2012
5e WK U23 Teams
11e plek EK U23 2017
Goud EK U23 2017
Brons Nederlands Kampioenschap

Blog

Het is zover! Ik woon in mijn eigen appartement in Augsburg, op loopafstand van de Olympische kanobaan! Na jaren lang  vlakwatertrainingen, op-en-neer-rijden en school en sport combineren heb ik eindelijk de rust gevonden die nodig is om me goed te kunnen ontwikkelen als topsporter maar ook als persoon. Met Augsburg als thuisbasis heb ik een van de beste trainingslocatie in de wereld, daarnaast kan ik hier de vaarstijlen van de Duitse atleten afkijken wat mij weer verder kan helpen met  mijn techniek.

Afgelopen weekend zijn mijn ouders en ik naar Augsburg gereden met een volle aanhanger. Binnen twee dagen was het appartement ingericht en woonklaar. Het enige wat nog rest is een huisgenote, een draadloze internetverbinding, een zorgverzekering en een regelmatig inkomen om mijn huur te betalen, maar dan is het helemaal af. De locatie is ook super. In Hochzoll-zuid, op 5 minuten fietsafstand van de baan, op loopafstand van het station en vlakbij de natuur. Mijn eerste hardloopronde heb ik er dus al op zitten en wat was dat anders dan thuis. Een rondje om het meer bij schemering, over de zandbanken langs de rivier, off-road door de bossen. Nu snap ik wat ze bedoelen als men zegt dat je energie krijgt van hardlopen, ik heb nog nooit lekker gerend!

Naast het trainen en werken heb ik gelukkig ook nog tijd over voor wat ontspanning. Ik heb mijn gitaar meegenomen, zodat deze hopelijk wat meer wordt dan alleen maar kamerdecoratie. En natuurlijk staan al mijn bakspullen gereed in de kast, maar ik ben wel weer zo verstandig alleen iets te bakken als ik bezoek krijg, anders pas ik dalijk niet meer in mijn boot..

Tot nu toe voelt het allemaal dus heel goed. Komend seizoen wordt ook spannend. Nu ben ik vooral bezig met het plannen van de wedstrijden, en het uitzoeken hoe ik dit ga financieren. Het ziet er naar uit dat er een CrowdFunding project aankomt voor het WK in Amerika. Het WK u23 in Australie komende april is nog onzeker, deze wedstrijd ligt namelijk een stuk boven mijn budget. Maar de kans op een finale is groot, en dat wil ik niet aan me voorbij laten gaan. Dus ik ga er alles aan doen om deze wedstrijd toch te kunnen varen. Donaties van mijn volgers zijn natuurlijk altijd welkom. Als ik maar aan de start kan liggen bij de Wereldkampioenschappen!

 

WP_20131228_008     WP_20131228_016WP_20131228_003