8e plek EK Junioren 2012
Nederlands Kampioen
8e plek EK Junioren Teams 2012
26e WK Senioren 2013
13e plek WK U23 2013

Blog

De eerste training van het nieuwe winterseizoen is voor mij altijd heel speciaal. Niet omdat deze perse leuk is, maar omdat het toch een soort nieuw begin voorstelt. Gisteravond was het zover, een GA1 60 minuten. De opening van het lange, koude, zware trainingsseizoen.

Tijdens deze training gaat er een soort evaluatie door mijn hoofd van afgelopen jaar. En hiermee lukt het me vaak een gevoel te creëren wat me een ontzettend grote motivatie geeft voor het komend seizoen. Er vliegen allemaal ideeën en mogelijkheden door me heen waardoor ik dat vuur in me voel gaan branden.

Vooral met het slechte resultaat van het NK in mijn achterhoofd, dat was zo’n tegenvaller dat ik dat dubbel moet goedmaken komend jaar. De oorzaak van mijn derde plek is dat ik niet getraind heb. Na het WK vorige maand is mijn rustperiode begonnen, waardoor ik niet topfit aan de start lag zondag. Natuurlijk doet zoiets pijn, maar voor mezelf weet ik dat ik deze winter eindelijk full-time kan trainen in Augsburg, en ik daarmee sterker dan ooit aan de start zal liggen volgend seizoen.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, deze verhalen, maar waar het uiteindelijk om gaat is dat gevoel wat ik nu in me heb voor het komend seizoen. I’m on top of the World!