8e plek EK Junioren 2012
5e WK U23 Teams
11e plek EK U23 2017
Goud EK U23 2017
Brons Nederlands Kampioenschap

Blog

Om te beginnen wens ik iedereen een sportief 2013 toe! Hopelijk blijft iedereen gezond en komen al jullie wensen uit. Net als mijn wens om uiteindelijk die gouden plak in handen te krijgen. Om deze wens te realiseren ben ik op 1 januari voor een week naar Praag vertrokken zodat ik wat aan mijn techniek kan werken.

Met Michael, Robert en Jasper als coaches mogen we zeker niet klagen. Door dit grote aantal trainers krijgt iedereen veel persoonlijke aandacht waardoor de trainingen efficiënter zijn. Ook nemen we veel nieuwe kennis op doordat er twee ‘nieuwe gezichten’ mee zijn als trainers. Een goede start dus voor mijn reis naar Rio.

Het trainen hier gaat goed. Leuk om weer eens op wildwater te varen, maar in het begin was het toch zwaar. Na lange tijd niet op ècht wildwater te hebben gevaren voel ik het al snel in mijn armen. Maar naarmate ik meer trainingen heb gehad gaat het steeds beter. Ik ben weer fit en gefocust aan het worden na een lange tijd van duurtrainingen. De vele variatie aan trainingen werkt hier goed aan mee. Na een vroege hardloopsessie met Jacob, een core stability ‘Beesten’ training en een krachttraining weet ik waar ik me op moet focussen voor het komende seizoen.

Als ik deze stijgende lijn vol kan houden zal ik topfit aan de start liggen bij de Wereld Kampioenschappen dit jaar, die toevallig ook in Praag plaatsvinden. Ondanks de grote tegenvaller van vorige maand blijven we door vechten en is de motivatie alleen maar gestegen. Op naar goud!