8e plek EK Junioren 2012
5e WK U23 Teams
11e plek EK U23 2017
Goud EK U23 2017
Brons Nederlands Kampioenschap

Blog

Na twee weken hard trainen en racen ben ik weer voor even terug in Nederland. Gisterenochtend om 9 uur zijn we geland in Schiphol waarna ik meteen door kon naar het CBR in Eindhoven. Met veel stress heb ik de autotheorietoets gemaakt en ben ik geslaagd! Nu nog beginnen met lessen…

En dan nu de wedstrijd: Het WK begon op woensdag goed, al onze K1 heren zaten in de semi-finales. Op de donderdagmiddag was ik aan de beurt. Met maar 37 deelnemers in mijn categorie was dit niet moeilijk en finishte ik met een slechte 1e run als 18e. Mijn 2e run ging beter, ik eindigde op de 3e plek in de kwalificatierond wat dus ruim binnen 30e plek was. Ik was hier natuurlijk heel tevreden over en een finaleplek zou dus een eitje zijn. Maar hoe dichterbij de semi-finales  kwamen, hoe zenuwachtiger ik werd. Er stond nu wel een grote druk op me want als ik de finale nou niet zou halen…

De dag erna mocht ik als tweenalaatste starten in de semi-finale. En het ging super! ik had mooie lijnen, strakke oppoortjes en geen tikkers. Bij poortje 16 had ik de snelste tussentijd van iedereen! Hierna verloor ik waarschijnlijk mijn concentratie juist omdàt het zo goed ging en voer ik te vroeg uit bij poortje 17 waardoor ik deze miste. Ik probeerde snel terug te surfen maar bleef hangen in paddenstoelen (omhoogstuwend water). Uiteindelijk verloor ik hiermee 13 seconden waardoor ik de finaleplek miste op 0,8 seconden.

En wat baalde ik! Hier had ik het hele jaar naar toe gewerkt, met het idee dat ik toch wel in de finale zou komen en misschien wel een medaille zou winnen. Maar in die 0,8 seconde mistte ik mijn kans En zou ik dus nooit meer een medaille op het WK Junioren kunnen winnen.

Na een paar uren/dagen treuren gaat het al weer beter en richt ik mijn kansen nu op het EK Junioren in September. Daar is hetzelfde Europese deelnemenersveld als in Wausau dus daar heb ik ook goede kansen. En van fouten leer je zeggen ze dus dan was dit een heel goed leermoment voor mij.


We zitten alweer een week in Wausau, de tijd vliegt. Na vijf trainingen op de baan begin ik het goed door de krijgen. Ook de wedstrijdtijden van gisteren en vandaag gingen goed. Morgen mogen we nog dertig minuten op de baan varen en dan begint de race alweer.

Afgelopen dagen hebben we het naast het trainen rustig aan gedaan, door de hitte wordt je al snel lam. Om toch een beetje fit te blijven heb ik nog krachttraining gedaan in de gym van het hotel, en hebben we een zwem’training’ gehouden in het tropisch zwembad. De wildwaterbanen daar waren een goede voorbereiding op de wedstrijd 🙂 Ook gaan we vanmiddag nog even naar de watervallen kijken hier in de buurt, kunnen we alvast onze pre warming-up doen.

Ik weet na een week nog niet of ik Amerika nou een leuk land vind. Qua eten in ieder geval niet. Waar je ook kijkt, overal zie je fastfoodketens met supersize porties. Het vinden van fatsoenlijk avondeten is ook lastig omdat de porties bij gewone restaurants enorm groot en vet zijn. Ik snap nu hoe er zoveel mensen eetverslaafd en obese zijn in Amerika, die pannekoeken met maplesirup als ontbijt zijn ècht heel lekker! Maar als sporters eten wij natuurlijk iedere ochtend een bakje muesli met yoghurt, geen vette hap voor ons. (Op dat ene ontbijt na dan..)

De bewoners zijn wel heel erg sociaal. Overal wordt er een praatje met je gemaakt, en dat we buitenlanders zijn is natuurlijk speciaal. De locals zijn zelfs vereerd dat er  mensen uit Holland èn uit Nederland in Wausau zijn. 

Race info:

www.2012wausau.com

Uitslagen: www.canoeliveresults.com

 

 


Nog 15 uur voordat ik in de lucht zit! Het aftellen is begonnen voor mijn eerste reis naar de Verenigde Staten. Van 10 tot 15 Juli vinden de Wereldkampioenschappen voor Junioren en onder 23 plaats in Wausau, Wisconsin, Verenigde Staten. Als laatste jaar junior moet ik hier natuurlijk uitblinken want nu hoor ik bij de ‘ervaren’ sporters. Morgen om 11:15 uur vertrekt het vliegtuig met vijf sporters. Maarten, Bas, Dirk, Niek en ik mogen onder begeleiding van trainers Michael en Michael Nederland vertegenwoordigen. Een belangrijke taak waar iedereen dan ook zijn best zal doen om een medaille te winnen.

De twee Worldcups afgelopen maand hebben me goed geholpen het wedstrijdritme vast te houden. Net als in Pau heb ik in Seu ook een goeie wedstrijd gevaren. De drie trainingen vooraf gingen sowieso al heel goed, veel en efficiente training in weinig tijd. Na mijn eerste run dacht ik dat ik er daarmee wel bij zat, en voor de eerste run klopte dat, een 28e plek. Maar doordat ik tijdens mijn tweede run te graag wilde was ik niet goed gefocust en maakte ik fouten. Ik eindigde uiteindelijk op de 38e plek. Balen natuurlijk, maar het is een goed leermoment geweest.

Ook ben ik weer in de media geweest afgelopen week. Bij Dutch Water Dreams had ik een interview en opnames van SchoolTV Weekjournaal. Een leuke ervaring en hopelijk heb ik weer een hoop kinderen enthousiast gemaakt voor deze stoere sport. Bekijk hieronder het filmpje terug als je het gemist hebt! ik ben te zien na de 15e minuut.

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Bekijk hier alvast de website van het WK in Wausau: http://www.2012wausau.com/