8e plek EK Junioren 2012
5e WK U23 Teams
11e plek EK U23 2017
Goud EK U23 2017
Brons Nederlands Kampioenschap

Blog

Nu de WorldCup voorbij is heb ik wat verwerkingstijd gehad en ben ik toch wel tevreden over mijn wedstrijd. De trainingen afgelopen week vielen zwaar tegen, het liep allemaal niet en het gevoel was er niet helemaal. De baan vond ik wel heel leuk, er zat veel variatie in en je moest het water goed gebruiken om snel te zijn. Ook de locatie was mooi, een moderne accomodatie en een groene omgeving. Ook na enige dagen kwam het zonnetje door met als gevolg betere trainingen.  Het wedstrijdparcours beviel me ook wel, het zag er niet lastig uit maar daar verkeek je je snel op. De dames hadden het geluk dat ze veel konden kijken bij de heren hoe het moest, dus veelgemaakte fouten konden voorkomen worden.

Op zaterdagmiddag om 4 uur, behoorlijk laat dus, mocht ik van start. En eigenlijk liep het allemaal goed, de oppoortjes had ik krap en ik viel aan. Maar door een inschattingsfout voer ik langs poortje 15 en moest ik snel terugvaren. Deze heb ik uiteindelijk nog wel gevaren, maar dit kostte me veel tijd. De tweede run liep wat minder maar er ik voer alles direct. Mijn tijd was met 9 seoncen verbeterd, maar dat was toch nog 2,7 seconden te langzaam voor de sem-finale. Dat was balen natuurlijk, maar achteraf gezien heb ik wel goede runs gevaren. Ik voer duidelijk op een hoger niveau dan dat ik vorig jaar deed, en dat is voor mij het belangrijkste van deze week. De prestaties zijn pas nodig op het WK en EK junioren komende zomer, deze weken zijn vooral gericht op het trainen.

Morgen rijden we weer door naar Seu d’ Urgell, Spanje. Hier vindt de derde WorldCup plaats. Helaas hebben we maar drie trainingen op de baan, maar we gaan natuurlijk weer met z’n allen ons best doen!

Zie hier de uitslagen en de video van mijn twee runs: http://canoeliveresults.com/pau-canoe-kayak-icf-world-cup-2012.php


En het schooljaar is alweer bijna afgelopen en de WorldCups zijn weer begonnen! Afgelopen week heb ik al veel toetsen gemaakt en over twee weken nog eentje, biologie. Klaar zijn met al dat geleer geeft een goed, ontspannen gevoel. En die ontspanning heb ik wel nodig omdat ik volgend jaar aan de bak moet. Na de zomervakantie begint mijn examenjaar waarin ik nog zeven vakken moet afsluiten. In overleg met school en de Bond hebben we besloten dat ik me komend jaar meer ga richten op school in plaats van op sport. Ik zal minder naar Augsburg gaan en helaas moet ik de WorldCup in Praag laten schieten. Maar als tegenprestatie hoop ik wel met vlag en wimpel te slagen om me daarna vol op mijn sport te kunnen richten.

Komende twee weken zit ik weer helemaal in de wedstrijdsfeer. We vertrekken voor een week naar Pau, Frankrijk, en daarna reizen we door naar Seu d’Urgell in Spanje. Hier vinden de tweede en derde WorldCup plaats. De wedstrijden beginnen op de vrijdag, meer informatie is te vinden achter deze links: http://laseudurgell2012.worldcup.events.slalom.canoeicf.com/

http://pau2012.worldcup.events.slalom.canoeicf.com/