8e plek EK Junioren 2012
5e WK U23 Teams
11e plek EK U23 2017
Goud EK U23 2017
Brons Nederlands Kampioenschap

Blog

Weer tien dagen verder en dus bijna klaar voor vertrek naar de kwalificatie in Leipzig. Afgelopen twee weken heb ik relatief rustig getraind. Tijdens de trainingen had ik soms een brandende pijn in mijn onderarmen. Hierdoor heb ik een aantal trainingen overgeslagen en ben ik uiteindelijk naar de fysiotherapeut gegaan. De pijn bleek uiteindelijk veroorzaakt te zijn door overbelasting tijdens de afgelopen trainingstages in Augsburg. Voor mij was dit het eerste jaar dat ik zo’n intensief traininsprogramma heb gevolgd. Dit in combinatie met te weinig rust en herstel heeft voor een ophoping van melkzuur in mijn onderarmen gezorgd waardoor ik dus die pijn krijg. Komende tijd moet ik dus wat rustiger aan doen op het gebied van interval training. Duur- en techniektrainingen gaan nog goed, de kwalificatie zal er niet onder lijden.

In Hohenlimburg afgelopen weekend had ik er namelijk ook geen last van. Samen met de Beloftes en Michael heb ik een goeie techniektraining en snelle wedstrijdtijden gevaren. De nieuwe boot doet het ook op wildwater goed, en mijn wedstrijdfeeling zit er ook al goed in. Wel was het even slikken toen ik de eerste krasjes op mijn boot kreeg, maar na Leipzig zal hij er nog wel bekraster uitzien.

Morgenvroeg vertrekken we met het team naar Leipzig waar we tot vrijdag kunnen trainen. Zaterdag beginnen de kwalificatiewedstrijden voor alle categorien en zondag vinden de halve finale en finale plaats. De eerste 30 athleten in mijn categorie gaan door naar de halve finale en de eerste 10 naar de finale. En daar gaan we natuurlijk voor!

Hier nog een aantal foto’s van mijn nieuwe boot in actie bij de HWC.

   


Vandaag is dan eindelijk de echte lente begonnen, wat een weertje zeg! Ook heb ik al twee trainingen in mijn nieuwe boot gevaren. Hij bevalt me goed. Het draaien gaat een stuk sneller, alleen mijn stoeltje moet ik nog aanpassen want hij was iets te smal. Komend weekend ga ik met de Beloftes mee naar Hohenlimburg, kijken of mijn boot het ook goed doet op wildwater. Nu heb ik een relatief rustige week, maar één training per dag. Het is leuk om weer op het kanaal te varen, dit was namelijk al weer acht weken geleden!

Gisteravond heb ik ook een belangrijk onderdeel van de eindexamens afgesloten, namelijk het profielwerkstuk. Dat was echt een grote opluchting. Deze heb ik expres een jaar eerder afgerond zodat ik in mijn komende schooljaar, het eindexamenjaar, me alleen maar hoef voor te bereiden op zeven exames. Dat scheelt weer een hoop tijd die ik dan beter aan het trainen kan besteden.

Gistermorgen is de rest van de Kerngroep vertrokken naar Leipzig voor voor vijf dagen. Deze keer ben ik thuis gebleven maar ik verheug me ontzettend veel op de training in Leizpig over anderhalve week. Schijnbaar hebben ze de baan veranderd zodat deze wat meer op de Olympische baan in Londen lijkt. Dat is dus een goed trainingsmoment om me voor te kunnen bereiden. En daarnaast worden er dan een aantal vragen beantwoord op het gebied van de samenstelling van de selectie. Vooral bij de heren K1 Senioren en Junioren is het dit jaar heel spannend.

Komende week stort is me dus (bijna) volledig op school werk omdat ik voor het eerst weer eens twee volle schoolweken thuis ben. En daarna ligt de focus weer op het winnen!


Na anderhalve week hier in Augsburg is eindelijk de Olympische baan weer open! Vanmorgen was het een hele verassing toen we aan kwamen fietsen, en we zijn natuurlijk meteen de baan opgegaan. het was super om weer op wildwater te varen, en ik had het geluk dat er twee Duitse meiden tegelijk met ons trainde. Ik  kon me dus goed vergelijken en leren van hun training.

Michael is afgelopen vrijdag weer naar huis vertrokken dus ik train nu samen met Sander en de C1 coach Jürgen. De trainingen gaan nu een stuk beter dan vorige week, ook omdat ik geen last meer heb van verkoudheid en keelpijn. Al is het wel jammer dat we vrijdag weer naar huis gaan, hopelijk blijft de baan tot dan nog open.

Afgelopen week is ook mijn boot thuis afgeleverd. Hij ziet er mooi uit, nog zonder krasjes, en het stoeltje is al ingebouwd. Dus zaterdag zal ik hem verder gaan finetunen en dan kan ik zondag misschien wel de eerste training erin varen. Ook heb ik afgelopen weken een nieuw Cagdeck van Frog getest. Ik was wel benieuwd of ze qua kwaliteit verbeterd waren, en gelukkig hebben ze dat gedaan. Het is een wintercagdeck vergelijkbaar met die van Duem en hij is goed waterdicht. Dus als er nog een sneeuwbui aan komt ben ik erop voorbereid!

Vanaf vrijdag ben ik weer twee weken thuis. De kerngroep gaat woensdag voor vijf dagen naar Leipzig om zich voor te bereiden op de kwalificaties maar ik heb dan helaas mijn Profielwerkstukpresentatie.  Ik zal deze keer dus moeten afzeggen. Maar gelukkig vertrekken we al over ruim twee weken naar Leipzig en hoop ik me daar te kwalificeren voor het volgende seizoen.