8e plek EK Junioren 2012
5e WK U23 Teams
11e plek EK U23 2017
Goud EK U23 2017
Brons Nederlands Kampioenschap

Blog

Sinds donderdag woon ik weer voor twee weekjes in Augsburg. Het voelt allemaal weer vertrouwd aan gelukkig is hier de kou ook afgelopen. Met een temperatuur van 10 graden en een zonnetje is het hier (bijna) net zo lekker als in Afrika!

Vanaf donderdag zit ik wel met een verkoudheid en voel ik me een beetje ziekjes, maar het gaat steeds beter en de trainingen beginnen er ook weer op te lijken. De duurkracht gaat over naar maximaalkracht en de 70 minuten duurtraining verandert in het korte werk. vanmorgen bij de 5×6′ voelde ik me voor het eerst weer fit en vanmiddag hebben we vrij. Komende week gaat hopelijk de Olympische baan hier open en worden de techniektrainingen ook een stuk leuker.

Ook zou vandaag mijn nieuwe boot verstuurd worden en komende week dus thuis aankomen.  Hopelijk vaart hij het goed want hij zal me moeten helpen die Olympische startplaats te krijgen!


Na drie weken hard trainen in Zuid-Afrika ben ik nu weer thuis in het koude kikkerlandje. Dinsdag, net na de hevige winter, zijn we thuisgekomen. Mijn boot ligt weer op zijn vertrouwde plek, de wasmachine zit weer vol en school kan me ook weer verwachten. Deze week is vooral een rustweek om bij de familie te zijn en natuurlijk carnaval te vieren. 

Afgelopen dinsdag na onze thuiskomst mochten we ook al meteen door naar veldhoven voor de Olympische sportmedische keuring. Ik werd helemaal gecheckt, en tot nu toe ben ik nog goedgekeurd. Nu nog even wachten op de uitslag en ik mag starten in het volgende seizoen! En het volgende trainingskamp komt ook al in zicht. Komende donderdag gaan we weer met de selectie naar Augsburg toe voor twee weken. Het zal wennen zijn aan die kou, maar daar moet het in mei gedaan worden dus dat wordt weer hard trainen! Verder ben ik nu aan het wachten op mijn nieuwe boot, een Kapsl 2 M. Nog twee maanden en dan begint het seizoen eindelijk!

 

Foto’s en een video van Zuid-Afrika zijn nu ook op de site gepost.


Op vrijdag middag mocht ik de kwalificatieruns varen voor het Afrikaans kampioenschap. Het was allemaal best professioneel opgezet. Er waren scheidsrechters, een goed timingsysteem en een openingsceremonie. Ook het parcours zag er goed uit, niet heel ingewikkeld maar daardoor kon je wel gas geven!

Mijn kwalificatieruns gingen wel goed. Het voelt toch zwaar omdat het de eerste wedstrijd van het jaar was maar over het algemeen was ik tevreden. Ik eindigde 2e achter een fransoos. Achter mij stond een Zwitser, een Marokkaan en een vrouw uit Uganda. En mijn plan was natuurlijk om van de 2e naar de 1e plek te gaan.

Gister was de halve finale en de finale run. Het parcours was niet veel veranderd maar de waterstand was wel gezakt. Mijn halve finale ging heel goed. Ik kon een goed ritme aanhouden en had heel weinig fouten. Maar nog steeds bleef ik op de 2e plek. Dus het moest in de finale gebeuren. Die run ging helaas een stuk minder. Ik maakte grote fout met veel tijdverlies. Maar de Franse had ook een grote fout gemaakt dus ik zou op de 1e plek zijn geëindigd. Helaas werden we geteld als voorvaarders dus was onze wedstrijd niet officieel.

Toch ben ik heel tevreden over mijn race, ik voelde me goed en het resultaat was ook positief. Vandaag hebben we een rustdagje gehad en morgen begint het harde trainen weer. We starten de dag met een krachttraining, gevolgd door een duurtraining en in de middag nog een techniektraining. Dat wordt weer zwoegen!


Nog één dag en dan is het zo ver, de African Open komt eraan. Vannochtend hebben we de laatste training gehad en nu is het rusten en voorbereiden voor de race. Vanmiddag zijn de demoruns en de openingsceremonie. En morgen om 13:45 u en 15:15 u moet ik varen. Ik heb 9 tegenstanders waarvan er 2 waarschijnlijk niet komen om ze nog met het vliegtuig moeten vertrekken. Maar 7 is nog redelijk veel vergeleken met een Nederlandse wedstrijd. Behalve als je je bedenkt dat dit alle deelnemers van een heel continent zijn.

Afgelopen dagen hebben we nog goed doorgetraind. De krachttraining hier gaat ook wel goed. Drie keer per week gaan we naar Bethlehem waar we onze work-outs doen. Twee maal in de week maximaal-kracht en één maail in de week duur-kracht. Dat houdt in dat we drie keer 1 minuut banktrekken en tussendoor romp-/stabiliteitsoefeningen doen. Naast de krachttraining doen we techniektraining op de baan en duurtraining op het vlakke. Best intensief dus, maar we houden het nog vol!

Morgen zal ik, via het thuisfront, mijn uitslagen op internet zetten zodat jullie me direct kunnen feliciteren of uitlachen, maar ik zal mijn best doen!